Tour for Life 1e etappe

De Tour for Life maakt ook foto’s en filmpjes.
Die zijn hier te vinden: Media Tour for Life

Goedenavond ! Jullie razende reporter bericht : 

Het is zondag 27 augustus, de dag van de Grand Depart van Tourforlife. 

Neem een lekker bakkie met een dikke plak cake en ga er maar eens goed voor zitten, want hier komt mijn verslag . 

Ik verliet jullie gistermiddag met de mededeling dat ik met hele team ging lunchen. Dat bleek achteraf niet helemaal waar. De reputatie van Team Nootdorp was het team vooruit gesneld . 

Het zal jullie dus niet verbazen dat we als groep nergens welkom waren. Uiteindelijk werd het team in kleine groepjes opgesplitst en hebben we toch allemaal kunnen lunchen.  

In de middag werd de registratie geregeld, waarna er gelegenheid was om in de tuin wat te genieten van het zonnetje. 

Ik dacht ook een rustige middag te hebben, maar ik kwam weer bedrogen uit. 

Het begon met… tja, durf het bijna niet te schrijven, Aad van Leeuwen. Op doktersvoorschrift moet hij zijn rug rust gunnen door een corset te dragen en veel te liggen. Dus Aad lekker liggen, in de tuin, in een mierennest. Hij kreeg spontaan een jeukaanval. De rest mogen jullie er zelf bij verzinnen. Ik ben geen Yvonne Colderweij hè🤪

Begeleider Tuurke had heimelijk een grote speaker de tuin in gesmokkeld om wraak te nemen op die ellendelingen die de nacht ervoor zo’n herrie hadden gemaakt. 

Bekende hits als Engelbewaarder, je moeder die heet Henk en alle kaskrakers van de dikke Lulband schalden door de speakers. Ik wist niet waar ik moest kijken van schaamte. Michel Kippersluis vermaakte zich prima zong uit volle borst en tekstvast alle liedjes mee. 

Chef d’Equipe Franco had wel zin in een potje klaverjassen. Pieter de Boer leek hem wel een goede maat. Dom, dom, dom .. na 36 potjes !!! te hebben gepast, gaf Franco schoorvoetend toe dat klaverjassen met Pieter geen doorslaand succes was geweest. Hans Post, zat samen met maat Claudio zachtjes te gniffelen . 2 boompjes afgetekend gewonnen.  

Het was inmiddels 19.00 uur geworden en het moment was daar, iedereen had er opgewacht. Het avond diner in het hotel. 

Het hotel waar we zitten is in 2006 speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen. Bob de Jong won toen goud op de 10 km. Ik kan jullie garanderen dat de kok van 2006 er niet meer werkt. Als Bob destijds hetzelfde eten had gekregen, was hij nu nog aan het schaatsen geweest. Maar we zijn wel wat gewend, dus met een stralende lach heeft iedereen zijn avondmaal naar binnengewerkt. Vooral Arno de Koning en Peet Venrooij zaten echt te genieten. 

Tijd om het eten te laten indalen was er niet. Team Nootdorp4life werd om 20.30 uur alweer verwacht bij de officiële aftrap van “Tour for Life”. 

Koersleider Josse nog wat (ik weet zijn achternaam niet), legde aan de hand van een PowerPoint presentatie het e.e.a. uit over de koers en meldde en passant dat de start, ivm een modderstroom van 2 weken geleden, 10 km verplaatst was. Je kon er alleen niet met de fiets komen. Succes allen!! Dat was een kleine tegenvaller, maar zou uiteindelijk door Team Nootdorp4life op verrassende en zeer inventieve wijze worden opgelost. Maar daarover later. 

Eleanore Tuit van het Erasmus MC nam daarna de microfoon van hem over en vertelde wat voor goede dingen er met het geld wordt gedaan waar jullie allen een bijdrage aan hebben geleverd. Een aangrijpend verhaal, waarmee zij de hele zaal stil kreeg. Hier doen we het namelijk allemaal voor. 

Waar een klein dorp groot in kan zijn!! 

Laten we eerlijk zijn. Als je de kaart van Nederland pakt en je gaat de gemeente Pijnacker-Nootdorp zoeken, dan heb je een vergrootglas nodig om het te vinden. Niet groter dan een puntje schat ik in. 

Maar bij dit soort acties, mag je best een beetje trots zijn dat je uit Pijnacker-Nootdorp komt.

Ik kreeg toch best wel een beetje kippenvel toen koersleider Josse het volgende bekendmaakte:

1. Team wat het meeste geld heeft opgehaald … Nootdorp4life… beloning de gele trui voor het hele team 

2. Deelnemer die het meeste geld individueel heeft opgehaald .. Arno de Koning …. beloning de groene trui, voor de duidelijkheid, meer dan 40.000,00 .

3. Begeleider die het meeste geld heeft opgehaald …Jacq van Winden.

Allemaal van Nootdorp4life!!!!!

Dus chapeau, chapeau!!!

Na afloop nam Chef d’Equipe Franco Brouwer nog eenmaal het woord om de laatste puntjes op de I te zetten, zoals dat zo mooi heet. Daar ontvouwde hij zijn plan om de volgende ochtend bij de start te komen.

Het was idee zo simpel dat ik het zelf had kunnen verzinnen Alsof de gewoonste zaak van de wereld was zei Franco met uitgestreken gezicht: “Heren en dame.. we gaan met de trein”. Tuurlijk, dat niemand daar nou aan gedacht had . 

Dus Truste, slaap lekker en tot morgen. 

Vanochtend fris opgestaan en goed geslapen, tenminste ik wel. Tijdens het ontbijt was de spanning van de koppies af te lezen. Vandaag moest het gaan gebeuren. 

Terwijl de regen met bakken uitbreiding hemel kwam zat de sfeer er toch gelijk goed in. De groep uit Nootdorp vertrok goedgehumeurd richting het treinstation . 

De plaatselijke wisten niet wat ze zagen . 

Uiteindelijk rond de klok van 09.30 uur, nog steeds in de stromende regen, het Grand Depart van Nootdorp4life.

Deze giganten trokken ten strijde niet alleen tegen de bergen op, maar ook tegen de weergoden!

Er werden flink wat hoogtemeters geklommen en ondanks de regen toch ook zweetdruppels op de hoofden. Maar de lach overheerste .

De dijen van Yvonne hielden zich goed en zij wist haar mannetje prima te staan vandaag!! Echt bewonderenswaardig . 

Er is ook een middel ontdekt om Michel Kippersluis het zwijgen op te leggen. De combinatie fiets en bergen werkt uitermate effectief. 

Na diverse stops waar het team vertroeteld werd door de begeleiding, brak ‘s middags zelfs het zonnetje door. 

Rond de klok van 18.00 kwam het hele team op de camping van de eerste stop in het plaatsje Saint Remy de Maurienne in Frankrijk. 

Achteraf bleek dat er op de grens van Frankrijk en Italië een stuk berg was ingestort als gevolg van zware regenval. De renners hebben daar gelukkig geen last van gehad!!

Moe maar voldaan met 150 km in de benen. De avondetappe kon gaan beginnen, maar niet voor jullie razende reporter, die moest nog even terug naar Bardonecchia. Iets met een verloren portemonnee. Morgen vertel ik de pikante details. 

De renners gaan lekker relaxen nu in het tentenkamp. Morgen weer een dag. 

Nu lekker rusten!!! 

PS: alle foto’s die onderweg worden gemaakt worden gepubliceerd op Flickr. Die is te bereiken via de link in het menu(Foto’s) van onze website. Ook worden er foto’s en filmpjes door de Tour for Life gemaakt. Die zijn hier te vinden: Media Tour for Life

Scroll naar boven