Deelnemersbijeenkomst Tour for Life

Zondag 6 augustus hebben 13 teamleden de laatste deelnemersbijeenkomst voor Tour for Life 2023 in Bunnik bijgewoond. Een bijeenkomst met een vol programma waarbij de laatste puntjes op de i werden gezet.

Josse Houtepen (Koersleider) gaf een presentatie aan een zaal vertegenwoordigt met fietsers, begeleiders, motards, chauffeurs, de kookploeg, masseurs en nog veel meer vrijwilligers. Nadruk werd gelegd op mee te nemen fietsonderdelen, soorten voeding en andere benodigdheden.

De tussenstand werd bekend gemaakt van het opgehaalde sponsorgeld. Met 165 fietsers staat de teller inmiddels op ruim €670.000! Ook werd de top 3 van de personen opgenoemd welke het meeste geld tot zover hadden verzameld. Nootdorp voert de kop aan. Voor de 8 dagen deelnemers op nr 1 Arno de Koning, nr 2 Menno Ammerlaan, nr 3 Hans Post. Voor de 3 dagen deelnemers op nr 1 Arianne de Winter-Post en nr 3 Stef Zonneveld. Een al prachtig resultaat waar we met z’n allen enorm trots op zijn.

Door Prof. Kees Verhoef (Hoofd Oncologische Chirurgie Erasmus MC) werd uitgelegd voor welk onderzoek het opgebrachte geld wordt gebruikt.
In het kort: de afvalcellen van tumoren in het bloed kunnen worden getraceerd waaruit kan worden vastgesteld of de patiënt wel of geen chemo nodig heeft. In Nederland is al veel know-how over dit onderwerp, maar er zijn nog heel veel onderzoeken nodig. Hij verwacht dat dit onderzoek zeker nog vijf jaar gaat duren. Prof. dr. C. (Kees) Verhoef – Zorgverlener – Erasmus MC

Na de pauze kwam Paul van Dam aan het woord. Een man die ook al jaren bij de organisatie betrokken is en zeer veel fietservaring heeft. Hij fietst zelf mee als ‘bezemfietser’. Samen met Josse lieten zij de hele route zien met de daarbij te klimmen hoogtemeters. Iets waarvoor je toch wel wat trainingskilometers in de benen moet hebben. Maar gezien alle kilometers van de Nootdorp4Lifers moet dat geen probleem zijn!

Aan het einde werden de Tour for Life fietsshirts uitgedeeld. Deze zijn door Arianne en Tessa meteen getest tijdens hun zeer natte fietstocht terug naar Nootdorp. Bikkels!

Scroll naar boven