Bezoek aan het Erasmus MC

Maandagavond 26 juni waren wij uitgenodigd om achter de schermen te kijken bij het Erasmus MC en te luisteren naar dat wat er met het sponsorgeld van de Tour for Life (T4L) gebeurt.

Er werken en leren ongeveer 25.000 mensen in het Erasmus MC

In de Professor Andries Querido Zaal kregen wij twee presentaties van projecten die onder meer financieel gesteund zijn door de T4L. Ze werden gegeven door jonge enthousiaste professionals die, na goedkeuring van een commissie van het Erasmus MC, hun onderzoeken mochten gaan uitvoeren. Bij beide gaat het onder andere om het personaliseren van de behandeling tegen kanker. Er zijn eerder veelal standaard behandelingen voorgeschreven bij start van een behandelplan. Omdat niemand hetzelfde is, is gebleken dat een persoonlijke behandeling effectiever zijn. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van alle beschikbare data van patiënten en donoren (big data).

De eerste presentatie ging over de behandeling van prostaatkanker en werd gegeven door Dr. Simone Dalm. Zij onderzoekt hoe de behandeling van prostaatkanker met radioactieve stoffen effectiever en veiliger kan.
Dr. Simone Dalm is onderzoeksleidster van het team en heeft hiervoor in 2022 de financiële hulp gekregen van € 250.000,- .

De tweede presentatie werd gegeven door Dr. Jurken Versluis (Internist-hematoloog). Hij doet onderzoek naar de toepassing van Allogene stamceltransplantatie bij oudere patiënten met acute leukemie. Hiervoor is in een eerdere editie financiële steun verleend. Zijn onderzoek is in een afrondende fase.

Na de presentaties werden er groepen gemaakt en zijn we rondgeleid bij diverse onderdelen van het Erasmus MC waaronder het helikopterdek, de apotheek en een lab.

Al met al was het een bijzondere avond voor wie er bij was en gaf dit een heel goed gevoel bij dat waar we ons als Nootdorp4Life voor in zetten. 

🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️

Scroll naar boven